Translate

Вода на живота - как да си я приготвите сами?

Водата на живота - как да си я приготвите в домашни условия и в неограничени количества?

В съвременния свят, с тържеството на химията и технологиите, все по остро стои въпроса с чистата вода. Отмина времето когато се считаше, че водата от реките, езерата, снеготопенето, дъжда е най-добра за пиене.

Сега, без специално очистване, тази вода не винаги е безопасна. Над 1 милиард души по планетата пият замърсена вода, а над 3.5 милиона, предимно деца, умират всяка година от заболявания, свързани с некачествена вода.
 

Каква вода пием сега?

И у нас всеки знае, че аварира ли водопровода, мътилката която започва да тече от чешмите е напълно негодна за употреба.

А даже и без авария - сгънете една марля подплатена с памук на няколко ката и я завържете с конец върху крана, така че да изпълнява ролята на филтър. След десетина дни отвържете марлята и вижте какво има върху нея.

Какво е решението?

Поради това е за препоръчване за ежедневна употреба да се използва пречистена по специален начин вода. Така водата се очиства, доколкото е възможно в домашни условия, от редица примеси, като например тежката вода (молекулите от атоми на тежкия водород - деутерия), примеси от който се съдържат даже в бутилирана вода.  А съществува мнение, че тежката вода не полезна за здравето.

Пречистената по настоящата методика вода е с оптимална за ежедневната употреба наситеност на минералните соли, но най-важното е, че тя е структурирана. Т.е. нейната структура максимално се доближава до структурата на водата, съдържаща се в организма на човека. Редовната употреба на очистена вода подпомага оздравителните процеси и подмладяването на организма.

Тази вода е чиста като сълза, подобна на кристалните води на планински потоци, използвани от дълголетниците в редица райони на света. Очистената вода е биологично активна. Тя стимулира обмена на веществата в организма, подпомага отмиването на вредни отлагания и токсини и изисква най-малко количество енергия за усвояването й. Технологията е подготвена от руския хидротехник Алексей Лабза.



Методика за очистване на питейна вода.

Напълнете емайлиран или стъклен съд (около 2 - 5 литра) с вода от водопроводната мрежа, филтрирана през марля и памук. Поставете го във фризера на хладилника си - съобразете размера на съда с големината на камерата на фризера. След около 1 - 2 часа погледнете - ако на повърхността се е образувала ледена кора с дебелина около 1 см, извадете този лед и го изхвърлете в мивката. В този начален лед са концентрирани молекулите на тежката вода, замръзваща при температура от 3.8 градуса по Целзий.

Поставете съда отново във фризера. След около 3-4 часа го извадете отново. Ако е замръзнал около 2/3 от обема, с изключение на 2-3 пръста на дъното, извадете леда в чист съд  - това е чистата вода за ежедневно пиене. Останалата на дъното незамръзнала вода изхвърлете. В нея са концентрирани химическите примеси от нашата цивилизация и излишните минерални соли. Преди употреба, размразявайте пречистената вода, но само на стайна температура. В никакъв случай не я нагрявайте, за да не загубите нейните лечебни свойства. Колкото повече пречистена вода използвате, толкова по-скоро ще забележите подобрение на своето състояние.

В началото тази методика за пречистване ще Ви затрудни докато:
  • - намерите подходящ съд,
  • - улучите точните времена за първия и втория лед.
Но с времето ще натъкмите всички тези неща и ще се сдобиете с чудесна, пречистена вода на живота - годна за ежедневно пиене.
----

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Популярни публикации от последната седмица

Последни теми за свойствата на водата

--------------

Последователи - Абонати: